Deputet i AKR-së Labinot Tahiri, mbështetë Ramush Haradinajn për kryeministër?!

Published on 19-06-2017

Edhe një javë pas zgjedhjeve nuk dihet saktë se kush më kë do ta formon qeverinë e re të vendi, edhe pse  thuajse gjitha partitë politike po flasin se do të jenë formuese të institucioneve të reja.

Koalicioni PAN po thirret se do të jetë ai i cili do ta formon qeverinë e re, pasi që janë fitues të zgjedhjeve të 11 qershorit dhe kësisoji i takon e drejta Kushtetuese të jetë mandatar për krimjm, në anën tjetër edhe Lëvizja Vetëvendosje pretendon se edhe asaj i takon e drejta kushtetuese për ta bërë qeverinë nëse PAN-i dështon herën e parë

Por asnjëra parti politike nuk mund ta bëjë asesi qeverinë e re pa bërë koalicion me një parti tjetër shqiptare, edhe nëse bëjnë me minoritete, pasi që asnjëri koalcion nuk ka arritur që me 11 qershor ti fitoj 41 deputetë numër ky sa për ta formuar qeverinë e re.

E lideri i AAK-së, Ramush Haradinaj dhe koalicioni PAN, janë të interesuar që të provojnë variante të ndryshme për ti bërë të paktën 61 deputetë për ta formuar qeverinë, ndose aktualisht një gjë e tillë është e pamundur, raporton Gazeta NewBorn.

Ditë më parë Haradinaj deklaroj se ka siguruar numrat për formimin e qeverisë së re, por pa treguar mënyrën se si i ka bërë.

Gazeta NewBorn nga burimet e saja mëson se është deputeti i ardhshëm i Kuvendit të Kosovës nga AKR-ja, Labinot Tahiri, ai icili do ta përkrah Haradinajn për kryeministër në ditën e nominimit, ndonse një gjë e tillë ende nuk dihet zyrtarisht.

Tahiri ishte njëri prej këngëtarëve i cili kishte mbështetur Haradinajn gjatë qëndrimit në Francë dhe poashtu Tahiri në Facebook shpesh herë shpreh tone nacionaliste, e kjo gjë duket se edhe më tepër e ofron Tahirin për ta mbështetur Haradinajn për kryeministër

Enjoyed this video?
haradinaj-2
"No Thanks. Please Close This Box!"