Emisioni Agora: Sfidat e arsimit shqip, e ardhmja e universitetit më të ri. Flet rektori Pollozhani (Video)

Published on 23-12-2017

Arsimi shqip në Republikën e Maqedonisë has në shumë sfida. Problemi kryesor është gjithmonë faktori shtet. Në numrin e shkollave dhe universiteteve shqipe kjo nuk mund të vërehet, por në kushtet që vijojnë mësimin të njëjtat, diskriminimi është evident.

A është bërë mjaftë për arsimin shqip në Maqedoni? Me cilat sfida ballafaqohen sot prijësit e institucioneve arsimore? Pse arsimi në gjuhën shqipe të mos jetë i barabartë me atë në gjuhën maqedone? Deri ku është me punë universiteti më i ri në Maqedoni “Nënë Tereza me kushtet dhe kuadrin? Pse u përcoll me shumë kritika për partizim? Janë pyetjet që do të gjejnë përgjigje në emisionin Agora, Lajm TV, ku mysafir është rektori i UNT-së Azis Pollozhani.

Enjoyed this video?
15.Agora-Azis Pollozhani
"No Thanks. Please Close This Box!"