Freedom House: Maqedonia në grupin e vendeve pjesërisht të lira

Published on 31-01-2017

10freedomhause

Në raportin më të ri të Freedom House për të drejtat politike dhe liritë qytetare, Maqedonia renditet përsëri në grupin e vendeve pjesërisht të lira.

Në raportin ”Liria në Botë 2017” thuhet se forcat populiste dhe nacionaliste në vitin e kaluar kanë përparuar ndjeshëm në shtetet demokratike. Raporti vlerëson se në Ballkan është përkeqësuar gjendja me procesin e zgjedhjeve të drejta dhe me sundimin e ligjit, ndërkaq theksohet se roli i BE-së është zbehur në promovimin e demokracisë në vendet që synojnë të jenë pjesë e Unionit.
Enjoyed this video?
10freedomhause
"No Thanks. Please Close This Box!"