Katër vjet pas miratimit dhe pasi u shfuqizua, Kushtetuesja shqyrton Ligjin për testimin ekstern

Published on 24-06-2017

Gjykata Kushtetuese e Maqedonisë të mërkurën, në pikë të parë të seancës, do të vendosë nëse testimi ekstern është kushtetues.

Testimi ekstern në shkollat fillore dhe të mesme u shfuqizua me ardhjen e Qeverisë së re, të udhëhequr nga LSDM, e cila kishte premtuar se një nga prioritetet kryesore e tyre është që të hiqet testimi ekstern.

Ajo që është interesante lidhur këtë është fakti se iniciativa për vlerësimin e kushtetutshmërisë së testimit dhe për shqyrtimin e neneve të ligjit për shkollim të lartë, do të jetë përpara gjykatësve kushtetues 4 vite pasi që u miratua, tani pasi që u shfuqizua

Enjoyed this video?
gjykata-kushtetuese_1498308158-9502155
"No Thanks. Please Close This Box!"