Lëvizja BESA nuk lëkundet nga qëndrimi: Jo me BDI – në

Published on 18-02-2017

tryezabdilrrdk

“Nuk do të marrin pjesë në takimin e thirrur nga Aleanca për Shqiptarët, megjithatë do të mbajmë një mbledhje me kryesinë e partisë dhe pastaj do të dalim me deklaratë publike”, kështu përgjigjet për Portalb deputeti i Lëvizjes BESA, Zeqirija Ibrahimi, në pyetjen se a do të merr pjesë Lëvizja BESA në takimin e nënshkruesve të Platformës Shqiptare, për t’i shqyrtuar opsionet e mundshme për formimin e Qeverisë së re, njofton Portalb.mk.

Të enjten, BDI-ja i ktheu LSDM-së draft/ligjin për shqipen, bashkëngjitur me mendimin e saj rreth disa çështjeve thelbësore që kanë të bëjnë me statusin, zbatimin si dhe harmonizimin e tij me Kushtetutën.

Zaev, megjithatë, konfirmoi se i ka marrë dokumentet nga BDI-ja, megjithatë ashtu siç tha dje, ende nuk i ka shikuar personalisht, por se një grup i partisë po e shqyrton materialin. Sipas Zaevit, gjithçka është e pranueshme në korniza të Kushtetutës dhe nevojat e qytetarëve shqiptarë.

Përndryshe ky është takimi i dytë i partive të bllokut shqiptar, pas atij të thirrur nga BDI, ku edhe në atë nuk mori pjesë Lëvizja BESA.

Enjoyed this video?
tryezabdilrrdk
"No Thanks. Please Close This Box!"