Maqedonia dhe Mali i Zi nikoqire të takimit të Kartës së Adriatikut në Podgoricë

Published on 04-07-2017

Nënkryetari i SHBA-ve, Mike Pence, më 2 gusht do ta vizitojë Podgoricën, ku do të mer pjesë në takimin e përfaqësuesve të lartë të vendeve anëtare dhe mbikëqyarëse të Kartës së Adriatikut.

Këtë radhë, kryesuese e takimit është Maqedonia, që së bashku me Malin e Zi, janë nikoqir të takimit. Pjesë e kartës janë edhe Shqipëria, Kroacia, Bosnja e Hercegovina, kurse Kosova, Serbia dhe Sllovenia kanë statusin e mbikëqyrësit.

Ky grup u formua në vitin 2003 nga SHBA-të dhe ka për qëllim të bashkërendojë aktivitetet për mbështetje të vendeve aspiruese për anëtarësim në NATO.

Enjoyed this video?
Karta-e-Adriatikut-780x439
"No Thanks. Please Close This Box!"