”Maqedonia të quhet Bullgaria Jugperëndimore”

Published on 14-06-2017

Bozhidar Dimitrov, drejtor i Muzeut Kombëtar Historik të Bullgarisë, ka deklaruar se emri i vërtetë i Maqedonisë duhet të jetë Bullgaria jugperëndimore, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Sipas tij, Greqia ka të drejtë në kontestin e emrit sepse territori i Maqedonisë antike është në afërsi të Selanikut. Dimitrov konsideron se Greqia nuk do të pranojë asnjë emër që përfshin fjalën ”Maqedonia”.

Novini.bg citon Dimitrov-in të thotë se në rajonin e Maqedonisë kanë jetuar popuj tjerë, si Ilirët, Peonët, Dardanët dhe se vendi është quajtur Iliridë ose Dardania.

Enjoyed this video?
DIMITROV
"No Thanks. Please Close This Box!"