Nimetz: Prioriteti i qeverisë së re duhet të jetë zgjidhja e çështjes së emrit

Published on 29-05-2017

Ndërmjetësuesi i OKB-së për çështjen e emrit ndërmjet Maqedonisë dhe Greqisë, Matthew Nimetz, ka deklaruar se prioriteti i kësaj qeverie të re të Maqedonisë duhet të jetë zgjidhja e çështjes së emrit.

Në intervistën e tij dhënë gazetës greke ”Real News”, Nimetz thekson se pret që qeveria e re të fillojë bisedime serioze për këtë kontest që sipas tij, mund të ndihmojë në tejkalimin e problemeve tjera në rajon.

Sipas AIM-së, Nimetz i vlerëson si të gabueshme dhe të rrezikshme idetë për ndryshim kufijsh, posaçërisht në Ballkan.

Enjoyed this video?
nimetz-s-euml-shpejti-n-euml-ldquo-aksion-rdquo_hd-780x439
"No Thanks. Please Close This Box!"