OSBE rekomandon 330 vëzhgues për zgjedhjet në Shqipëri

Published on 17-04-2017

osbe

OSBE/ODIHR-i do t’u kërkojë Shteteve pjesëmarrëse të OSBE-së të dërgojnë 30 vëzhgues afatgjatë dhe 300 afatshkurtër për të vëzhguar zgjedhjet për Kuvendin e Shqipërisë. Procedurat, do të përfshijnë votimin, numërimin e votave dhe nxjerrjen e rezultatit.

Këto rekomandime janë paraqitur sot në raportin e misionit të OSBE-së për vlerësimin e nevojave.

“Misioni për zgjedhjet parlamentare të 18 qershorit përveç një ekipi bërthamë ekspertësh, do të kërkojë  edhe dërgimin nga shtetet pjesëmarrëse të OSBE-së nga 30 vëzhgues afatgjatë për të ndjekur procesin e mbarëvajtjes së zgjedhjeve  dhe 300 vëzhgues afatshkurtër për të vëzhguar ditën e zgjedhjeve”, thuhet në komunikatën e OSBE-së lëshuar sot për media.

Enjoyed this video?
osbe
"No Thanks. Please Close This Box!"