PASKA ARRIT EREKSION BUSHATI, PAS TAKIMIT ME HOMOLOGUN MAQEDONAS

Published on 25-07-2017

Fejzi HAJDARI

Megjithse jam ithtare i vazhdimit te takimieve te ketij lloji edhe ne te ardhmen, gjithsesi s’po e kuptoj kete ‘reagim ne trans” te kryediplomatit shqiptar Ditmir Bushati.
T’ia radhisë ekselences Bushatit disa arsye se pse nuk duhej te kishte ‘masturbuar’ nga ky takim (te cilin une e vleresoj si te domosdoshem dhe si fillim te mbare), qe te mos kujtoj edhe Bushati sikurse disa politikanë qeveritarë kosovarë, qe kane nje pasqyre te shtrebmet kur jane ne pyetje shqiptaret e Maqedonise.
Ekselencë, “fqiu i mire’, nuk te thote kurre, ama asnjehere: “Kosova eshte zemer e Serbise” (Kosove e srce na Srbija!)! Ju lutem vetem mos u shtrini se nuk e keni degjuar disa here.
Ekselcnce: Fqiu i mire nuk sjell ligj per avancimin e gjuhes shqipe si gjuhe e rangut te dyte, por e zyrtarizon edhe shqipen ne nje rrafsh me maqedonishten. E di se faji eshte i yni – i politikaneve shqiptare te Maqedonise, po jo pak edhe i juaji..
Ekselence, shqiptaret e Maqedonise asnjehere s’mund te jene te barabarte ne nivel kushtetues (juridik-politik), duke marre per baze Marreveshjen e Ohrit, ku shqiptaret figurojne si 20 per qind (e jo si shqiptare) dhe si bashkesi etnike njesoj si pakicat tjera ne Maqedoni, por jo edhe si maqedonasit.
Edhe shume shume argumente tjera mund tju shpalosim zotri Bushati po te jeni te interesuar per kete gje, por e dini ku konsiston e keqja? Sepse ju mendoni, nese partite shqiptare ne qeveri jane te kenaqura, edhe shqiptaret do te jene te kenaqur detyrimisht.
Jo, zoti Bushati, jo. Pikerisht ketu beni gabimin e madh. Jo qe nuk e dini, por ashtu ju pelqen, sepse e keni me lehte te pajtoheni me miqete tuaj te politikes.
Ju duke kenaqur vetem apetitet e politikes shqiptare ne qeveri, asnjehere s’mund ta zgjidhni dhe kenaqni nevojat dhe kerkesat fundamentale te shqiptareve te Maqedonise.
Prandaj, ky entuziazem foshnjarak, i pabazuar dhe i paperspektive, me habiti tejmase, sepse tek kryeministri Rama kam besim dhe shprese.

Enjoyed this video?
fejzi hajdari
"No Thanks. Please Close This Box!"