Përparim Avdili: Shoqëria shqiptare ende nuk e ka kuptuar vlerën e idesë liberale (VIDEO)

Published on 06-08-2017

Politikani zviceran me prejardhje shqiptare, Përparim Avdili theks të veçantë, në emisionin “Agora” të Lajm TV-së i ka dhënë edhe mungesës së frymës liberale brenda faktorit politik shqiptar.

“Shoqëria shqiptare ende nuk e ka kuptuar vlerën e idesë liberale. Ne si shoqëri jemi konservatore dhe prandaj ka disa gjëra që nuk përputhen me idenë liberale. Pastaj, edhe raporti i qytetarit me shtetin është ndoshta i ndikuar në mënyrë shumë negative nga sistemet socialiste-komuniste dhe i ka krijuar një mosbesim të qytetarit ndaj shtetit. Mirëpo, këtu po ndodhë një tranzicion, që do të sjellë frymë liberale, që do të prodhon ide politike në kahjen liberale”, përfundoi Avdili.

Enjoyed this video?
Perparim Avdili LajmTV
"No Thanks. Please Close This Box!"