Përplasja e Shqipërisë me Jugosllavinë për Kosovën më 1990 (VIDEO)

Published on 24-07-2017

Gjatë sesionit të 45-të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara në Neë York, presidenti i Shqipërisë kishte mbajtur një fjalim në mbështetje të shqiptarëve të Kosovës. Gjatë sesionit të 45-t të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara në Neë York, presidenti i Shqipërisë kishte mbajtur një fjalim në mbështetje të shqiptarëve të Kosovës. Gjatë fjalimit në APKB, Ramiz Alia kishte thënë:

“Shqiptarët në Jugosllavi që përfaqësojnë popullsinë autoktone më të vjetër, nga të gjithë popujt e këtij shteti që zënë vendin e tretë për nga numri i popullsisë midis kombeve që formojnë Jugosllavinë, që rrojnë prej shekujsh në trojet e veta dhe në një territor kompakt nuk kërkojnë asnjë të drejtë me shumë nga që kanë sllovenët, serbët, dhe kroatët por ata nuk kanë pranuar dhe nuk do të pranojnë të kenë më pak. Ata duan të jenë subjekt i barabartë si kombet tjera që e përbejnë Jugosllavinë”

Kurse kryetari i Jugosllavisë Joviq çkishte replikuar kundër Ramiz Alisë kështu: “Kryetari i Shqipërisë  Ramiz Alia po e shfaq pretendimin e mirënjohur që brenda Jugosllavisë të krijohet edhe një shtet shqiptar. Ky seijmen presidenti tha se për këto pretendime janë shqetësuese për çka sipas tij vendi i tij ka alarmuar me kohë opinionin e gjerë ndërkombëtar”

/FMimages.net

Enjoyed this video?
Screen-Shot-2017-07-24-at-12.55.49-AM-696x396
"No Thanks. Please Close This Box!"