Senati amerikan miraton sanksione të reja kundër Rusisë

Published on 15-06-2017

Delegacioni i Kongresit amerikan në Kosovë

Senati amerikan votoi sot për të dënuar Rusinë e Vladimir Putinit, autor i dyshuar i ndërhyrjeve në fushatën presidenciale amerikane në vitin 2016, duke miratuar një projekt sanksionesh që do të pengonin presidentin amerikan, Donald Trump të lehtësonte njëanshmërisht presionin ndaj Moskës.

Senatorët miratuan masat me një shumicë dërrmuese, me 97 vota pro dhe dy kundër.

Teksti i miratuar nën formën e një amendamenti, që do të miratohet ende përfundimisht nga Senati dhe më pas nga Dhoma e Përfaqësuesve, e bën të detyrueshme një dritë të gjelbër nga Kongresi në rast të ndërprerjes apo lehtësimit nga presidenti të sanksioneve ekzistuese.

Ato do të kodifikohen në ligjin e sanskioneve të vendosura nga dekreti i Barack Obamas, veçanërisht kundër industrisë energjitike ruse.

Ndërhyrjet në Ukrainë dhe kriza siriane janë motivet e tjera të sanksioneve si dhe fushata e piratimit dhe dezinformimit të nxitura sipas Uashingtonit nga Rusia në vitin 2016.

Enjoyed this video?
Delegacioni i Kongresit amerikan në Kosovë
"No Thanks. Please Close This Box!"