Vendor: Cisco Exam Code: 200-125 Exam Name: CCNA Cisco Certified Network Associate CCNA (v3.0) Version: DemoDEMO

QUESTION 1 A network administrator needs to configure a serial link between the main office and a remote location. The router at the remote office is a non-Cisco 200-125 dumps router. How should the network administrator configure the serial interface of the main office router to make the connection? A. Main(config)# interface serial 0/0 Main(config-if)# ip address 172.16.1.1 255.255.255.252 Main(config-if)# no shut B. Main(config)# interface serial 0/0 Main(config-if)# ip address 172.16.1.1 255.255.255.252 Main(config-if)# encapsulation ppp Main(config-if)# no shut C. Main(config)# interface serial 0/0 Main(config-if)# ip address 172.16.1.1 255.255.255.252 Main(config-if)# encapsulation frame-relay Main(config-if)# authentication chap Main(config-if)# no shut D. Main(config)# interface serial 0/0 Main(config-if)#ip address 172.16.1.1 255.255.255.252 Main(config-if)#encapsulation ietf Main(config-if)# no shut Correct Answer: B

QUESTION 2 Which Layer 2 protocol encapsulation type supports synchronous and asynchronous circuits and has built- in security mechanisms? A. HDLC B. PPP C. X.25 D. Frame Relay Correct Answer: B

QUESTION 3 Refer to the exhibit. The two connected ports cissp dumps on the switch are not turning orange or green. What would be the most effective steps to troubleshoot this physical layer problem? (Choose three.)A. Ensure that the Ethernet encapsulations match on the interconnected router and switch ports. B. Ensure that cables A and B are straight-through cables. C. Ensure cable A is plugged into a trunk port. D. Ensure the switch has power. E. Reboot all of the devices. F. Reseat all cables. Correct Answer: BDF

QUESTION 4 A network administrator is troubleshooting the OSPF 100-105 dumps configuration of routers R1 and R2. The routers cannot establish an adjacency relationship on their common Ethernet link. The graphic shows the output of the show ip ospf interface e0 command for routers R1 and R2. Based on the information in the graphic, what is the cause of this problem? A. The OSPF area is not configured properly. B. The priority on R1 should be set higher. C. The cost on R1 should be set higher. D. The hello and dead timers are not configured properly. E. A backup designated router needs to be added to the network. F. The OSPF process ID numbers must match. Correct Answer: D

QUESTION 5 Standard industrialized protocol of etherchannel? A. LACP B. PAGP C. PRP D. REP Correct Answer: A

210-260 dumps QUESTION 6 Two features of the extended ping command? (Choose two.) A. It can send a specific number of packet B. It can send packet from specified interface of IP address C. It can resolve the destination host nameD. It can ping multiple host at the same time Correct Answer: AB

QUESTION 7 What command is used to configure a switch as authoritative NTP server? A. ntp master 3 B. ntp peer IP C. ntp server IP D. ntp source IP Correct Answer: A

QUESTION 8 Two statements about syslog loging? A. Syslog logging is disabled by default B. Messages are stored in the internal memory of device C. Messages can be erased when device reboots D. Messages are stored external to the device E. other F. other Correct Answer: AD

QUESTION 9 How to enable vlans automatically across multiple switches? A. Configure VLAN B. Confiture NTP C. Configure each VLAN D. Configure VTP Correct Answer: D

QUESTION 10 Refer to the exhibit. A network administrator is configuring an EtherChannel 300-101 dumps between SW1 and SW2. The SW1 configuration isshown. What is the correct configuration for SW2? A. interface FastEthernet 0/1 channel-group 1 mode active switchport trunk encapsulation dot1q switchport mode trunk interface FastEthernet 0/2 channel-group 1 mode active switchport trunk encapsulation dot1q switchport mode trunk B. interface FastEthernet 0/1 channel-group 2 mode auto switchport trunk encapsulation dot1q switchport mode trunk interface FastEthernet 0/2 channel-group 2 mode auto switchport trunk encapsulation dot1q switchport mode trunk C. interface FastEthernet 0/1 channel-group 1 mode desirable switchport trunk encapsulation dot1q switchport mode trunk interface FastEthernet 0/2 channel-group 1 mode 640-911 dumps desirable switchport trunk encapsulation dot1q switchport mode trunk D. interface FastEthernet 0/1 channel-group 1 mode passive switchport trunk encapsulation dot1q switchport mode trunk interface FastEthernet 0/2 channel-group 1 mode passive switchport trunk encapsulation dot1q switchport mode trunk Correct Answer: C

Shqiptarët pritet të përcaktojnë fituesin në Shkup

Published on 12-10-2017

Partitë politike hyjnë në fazën finale të fushatës zgjedhore duke fokusuar betejën në qytetin e Shkupit sepse fitorja në kryeqendrën e Maqedonisë vlerësohet se përcakton dhe fituesin e zgjedhjeve vendore në Maqedoni, shkruan REL.

Qyteti i Shkupit përbëhet nga dhjetë komuna, dy prej të cilave janë me shumicë shqiptare, siç është ajo e Sarajit dhe Çairit.

Për të parin e qytetit të Shkupit garojnë 8 kandidatë nga parti të ndryshme politike.

Kjo shpërndarje votave e bën të vështirë që kryetari i Shkupit të zgjidhet që në raundin e parë në zgjedhjet e 15 tetorit.

Por, sondazhet tregojnë se favorit janë dy kandidatët e partive më të mëdha maqedonase, ai i VMRO-DPMNE-së Koce Trajanovski dhekandidati iLidhjes Social Demokrate të Maqedonisë, Petre Shilegov. Megjithatë, fituesin për të parin e Shkupit, pritet ta përcaktojnë votat e elektoratit shqiptarë.

Koce Trajanovski, i cli sipas sondazheve prin me vota tek elektorati maqedonas, ka premtuar se nëse arrin të marrë drejtimin e qytetit të Shkupit për të tretën herë me radhë, këtë herë zëvendës i qytetit të Shkupit do të jetë një shqiptar nga lista e këshilltarëve të partisë që përfaqëson VMRO-DPMNE-së, Muhamed Ahmeti, kjo për arsye, siç thotë ai për Evropën e Lirë, që në formë të drejtpërdrejtë të dëgjojë kërkesat dhe nevojat e shqiptarëve që janë pjesë e qytetit të Shkupit.

“Me përcaktimin që zëvendëskryetari i qytetit të Shkupit të jetë një shqiptar Muhamet Ameti, vlerësoj se qytetarët do ta kuptojnë se ne tërë kohës jemi angazhuar dhe do të vazhdojmë të angazhohemi për zhvillim të barabartë në të gjitha vendbanimet që janë pjesë e Shkupit, dhe jo siç na kanë prezantuar mediat e caktuara para opinionit, në fakt duke i përvetësuar kryetarët e dy komunave me shumicë shqiptare, ajo e Sarajit dhe Çairit, projektet që i kam realizuar unë si kryetar i Shkupit”.

“Zëvendësi do të jetë shqiptar për të pasur një komunikim të drejtpërdrejtë pa barriera për çdo nevojë të shqiptarëve. Ngase si kryetar i Shkupit kemi ndërtuar më shumë rrugë lokale, rrjete kanalizimi dhe ujësjellësi, që janë kompetencë e Komunës së Sarajit dhe Çairit. U angazhuam për këtë sepse vlerësojmë se të gjithë qytetarët, pavarësisht ku jetojnë, duhet t’u mundësohet të kenë kushte”, thotë Trajanovski duke nënvizuar se beson se qytetarët shqiptarë në lagjen e Hasan Begut, nuk do ta harrojnë angazhimin e qytetit të për sanimin e dëmeve nga përmbytjet.

Trajanovski thotë se bashkëpunimin do ta shtrijë jo vetëm me komunat që janë pjesë e komunës së Shkupit, por edhe jashtë kufijve sepse siç thekson ai, përmes realizmit të projekteve ka demonstruar dhe do të vazhdojë të demonstrojë se nuk mund të ketë zhvillim qyteti i Shkupit pa zhvillim të barabartë dhe të mirëfilltë në të gjitha pjesët madje edhe jashtë. Në këtë drejtim, ka qenë i fokusuar dhe takimin e tij dy ditë më parë me autoritetet e Kosovës .

“Gjatë periudhës së kaluar kam realizuar më shumë takime me kryetarët e komunave nga Kosova dhe ata të Shkupit, përgjatë territorit që kalon lumi i Lepenecit me të vetmin qëllim që të gjithë ne të kemi benifit nga lumi i cili do të jetë i pastër dhe bashkërisht të konkurrojmë në fondet evropiane me projekte konkrete për kanalizimin fekale, për të mbajtur të pastër lumin e Lepenecit”, thotë Trajanovski.

Ndërkaq kandidati i socialdemokratëve Petre Shilegov, i cili ka përkrahjen e numrit më të madh të elektoratit shqiptarë, gjatë fushatës zgjedhore ka premtuar se do të angazhohet për një kryeqendër që nuk do të jenë të dukshme ndasitë sa u përket investimeve.

“Qyteti i Shkupit me patjetër duhet të bëhet një qytet i cili do t’i plotësojë standardet e një qyteti modern evropian. Në këto rrethana, për fat të keq Shkupi është qytete i cili në vete ka një kufi të padukshëm që ndan qytetin në anën e majtë dhe atë të djathë, dhe Shkupi me patjetër duhet të bëhet qyet i cili do t’i bashkojë qytetarët dhe jo qyet i cili do t’i ndajë”.

“Do të angazhohemi që të gjithë qytetarët në formë të barabartë të gëzojnë benifitet e jetës urbane, duke filluar nga infrastruktura, sepse në disa pjesë të qytetit të Shkupit, akoma mungon uji i pijshëm dhe kanalizimi”, thotë për Radion Evropa e Lirë Petre Shilegov , kandidat për qytetin e Shkupit nga LSDM-ja.

Ai më pas nënvizon se pasi të marrë vizë Ligji i gjuhëve që është në procedurë parlamentare do të rregullohet në formë të përpiktë përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe në institucionet që i përkasin qytetit të Shkupit.

“Një nga çështjet që synojmë të rregullohet me Ligjin për përdorimin e gjuhëve, i cili është në procedurë parlamentare, ka të bëjë me rregullativën ligjore, në bazë të cilës institucionet do të obligohen të respektojnë përdorimin gjuhëve, pavarësisht nëse bëhet fjalë për gjuhën shqipe apo atë maqedonase”, thotë Shilegov.

Për qytetin e Shkupit në garë janë edhe tre kandidatë nga partitë politike shqiptare, Lëvizja Besa, Aleanca për Shqiptarët dhe Partia Demokratike Shqiptare, përderisa Bashkimi Demokratik për Integrim ka ftuar elektoratin e saj që të votojë për kandidatin e socialdemokratëve, ndërkohë që tre partitë politike shqiptare thonë se në raundin e dytë do të bëjnë publike qëndrimin se cilin kandidatë do të mbështesin në balotazh, vota këto që do të jenë vendimtare për të përcaktuar fituesin.

Enjoyed this video?
plostad-1-480x271
"No Thanks. Please Close This Box!"