Sot në Maqedoni festohet dita e luftës revolucionare

Published on 23-10-2017

Sot në Maqedoni shënohet 23 tetori – Dita e luftës revolucionare maqedonase.
Në këtë ditë në Selanikin e sotëm është krijuar organizata për mbrojtjen e drejtave maqedonase: OBRM apo Organizata e Brendshme Revolucionare e Maqedonisë.

Me këtë organizatë filloi lëvizja revolucionare Ilinden 1903 dhe Republika e Krushevës që dha rezultatet e veta me krijimin e shtetit maqedonas.

Në këtë ditë feste shtetërore për Maqedoninë, kreu shtetëror do vëndojë lule tek përmendorja e Goce Dellçevit në parkun e qytetit.

Deri tani është dhënë çmim shtetëror për këtë festë, por me vendim të Qeverisë së Maqedonisë, ky çmim është pezulluar dhe nga viti i ardhshëm nuk do të jepet.

Enjoyed this video?
OBRM-PDUKM-780x439
"No Thanks. Please Close This Box!"