Sot përkujtohet 18-vjetori i masakrës serbe në Burgun e Dubravës

Published on 19-05-2017

Sot përkujtohet 18-vjetori i masakrës serbe në Burgun e Dubravës

18 viteve më parë në Burgun e Dubravës është kryer njëra nga masakrat më të mëdha në Kosovë kundër shqiptarëve nga regjimi i kriminelit Sllobodan Millosheviq.

18 vite më parë, brenda burgut janë vrarë 160 të burgosur shqiptarë dhe janë plagosur më shumë se 300 të tjerë.

Masakra e Burgut të Dubravës është kryer prej 19 deri më 24 maj të vitit 1999.

Brenda Burgut të Dubravës gjendet një pllakë përkujtimore me emrat e të gjithë atyre që janë vrarë në këtë masakër, që konsiderohet si një nga masakrat më të mëdha të regjimit serb të kryer ndaj shqiptarëve.

Edhe pas 18 vitesh, për këtë masakër nuk është dënuar askush.

Enjoyed this video?
Sot përkujtohet 18-vjetori i masakrës serbe në Burgun e Dubravës
"No Thanks. Please Close This Box!"