Sot protestohet për ajrin e ndotur në Shkup

Published on 28-12-2016

2

Ndotja e ajrit në Shkup ka kaluar mbi 20 herë nga normalja. Sëmundjet dhe vdekjet për shkak të ndotjes së ajrit po rriten në mënyrë drastike, ndërsa qeveritë lokale ende nuk po ndërmarrin asgjë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Disa qytetarë dhe eko-aktivitsë për ditën e sotshme kanë paralajmëruar protesta me fillim në orën 17 tek fontana në parkun e qytetit.

Nga këto protesta qytetarët kanë disa kërkesa, mes tjerash edhe:

1- Ndalimin e lëvizjes së makinave të cilat janë pa katalizator

2- Transport publik

3- Ndalim të industrive ndotëse etj. /Telegrafi/

Enjoyed this video?
ndotja
"No Thanks. Please Close This Box!"