“Uashington post”: Hetim për tentimet e Trampit për ta penguar drejtësinë

Published on 15-06-2017
 Këshilltari special Robert Miller në hetimin për gjoja involvimin e Rusisë në zgjedhjet presidenciale në SHBA vitin e kaluar i ka analizuar tentimet eventuale të presidentit Donald Tramp për ta penguar drejtësinë, shkruan gazeta “Uashington post”.

Tentimet për pengimin kanë dëgjuar muajin e kaluar kur Tramp e ka pushuar nga puna drejtorin e FBI-së, Xhejms Komi, i cili në dëshminë para Senatit gjatë javës së kaluar deklaroi se konsideron se është pushuar “për shkak të hetimit për Rusinë”.

Komi gjithashtu gjatë dëshmisë tha se Tramp i ka thënë se nuk është nën hetim.

Zëdhënësi i avokatit personal të Tramp, Mark Korelo mbrëmë në përgjigjen e pyetjes së “Uashington post” deklaroi se “skadimi i informacioneve për FBI-në për presidentin është i paparë, i paarsyeshëm dhe joligjor”.

“Uashington post” i referohet burimeve anonime të njohura me kërkesat e hetuesve. Nuk duhet nëse FBI-ja ishte burim i atyre informacioneve.

Enjoyed this video?
trumpi-780x439
"No Thanks. Please Close This Box!"