Vdesin dy fëmijë të moshës 3 dhe 4 vjeç nga gripi!

Published on 12-01-2017

26barnasemundje

Gjatë kësaj jave regjistruar dy raste të vdekjes të lidhura me gripin. Bëhet fjalë për fëmijë të moshës 3 dhe 4 vjeç nga Kërçova dhe Gostivari, të cilët u hospitalizuan në Klinikën e Pediatrisë – Shkup në repartin e kujdesit intensiv, thuhet në raportin e Institutit për Shëndet Publik përgjatë javës së kaluar.

Gjatë javës së parë të vitit 2017, janë raportuar 8067 raste të gripit, e cila është në rënie prej 14.9 përqind në krahasim me javën e kaluar kur kishte 9.485 raste të raportuara. Por, pavarësisht nga ulja e numrit të përgjithshëm të rasteve të raportuara të kësaj jave kaloi kufirin e të sëmurëve nga gripi.

Në sezonin 2016/2017, numri i përgjithshëm i rasteve të gripit ishte 23.843 me një incidencë kumulative prej 1.152,3 për 100,000 banorë.

Enjoyed this video?
26barnasemundje
"No Thanks. Please Close This Box!"