Vitin e kaluar në Maqedoni janë harxhuar 12,9 miliardë denarë për materiale ndërtimore

Published on 24-06-2017

Subjektet afariste të cilat merren me aktivitete ndërtimore, vitin e kaluar kanë harxhuar materiale ndërtimore dhe lëndë djegëse me vlerë prej 12.925.251.000 denarë, që është 11.1 për qin më shumë në krahasim me vitin e kaluar, njoftojnë nga Enti Shtetëror për Statistika.

Në vlerën e përgjithshme të materialit ndërtimor të harxhuar, pjesëmarrje më të madhe ka grupi “Materiale dhe lidhësa” me 4.630.015.000 (35.8%), pastaj vijojnë grupet “Lëndë djegëse e harxhuar” me 1.177.866.000 (13.7%), “Material izolues” me 1.487.167.000 (11.5%) dhe grupe të tjera./Telegrafi/

Enjoyed this video?
.33
"No Thanks. Please Close This Box!"