Vizat emigruese amerikane tani mund të merren edhe në Prishtinë

Published on 17-01-2018
Konsulli në Ambasadën e ShBA-së në Prishtinë, Brian Corteville, tha se vizat emigruese për banorët e Kosovës tani mund të merren në Ambasadën Amerikane në Prishtinë.

“Nga dje kanë filluar dhe dje i kemi bërë intervistat e para. Aplikantët më nuk kanë nevojë të shkojnë në Shkup”,  deklaroi ai sot në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë”, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

Ai bëri me dije se kur të hapet ambasada e re do të aplikohen për të gjithë aplikantët. ‘ Shumë qytetarë të Kosovës aplikojnë për vizë në Ambasadën e ShBA-së në Prishtinë”, theksoi ai.

Konsulli në Ambasadën e ShBA-së në Prishtinë, Brian Corteville tha se është një proces i verifikimi për aplikantët.

“Tani mund të merren këto viza, të moshuarit, vazhdimi i vizës, studentët, shkëmbimi, vizat për të fejuarit, shumëllojshmëri dhe vizat emigruese”, tha Corteville.

Ai bëri me dije se këtë vit do të përfundojnë punimet për ndërtimin e Ambasadës së ShBA-së në Prishtinë.

“Çdo vit ka 7 mijë kërkesa nga banorët e Kosovës për të marrë viza turistike në SHBA. Shumë njerëz donë të vizitojnë ShBA”, tha ai.

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"