VMRO-DPMNE: Puna me dy ndërrime, do të sjell kaos tek kopshtet e fëmijëve

Published on 21-08-2017

VMRO-DPMNE-ja thekson se realizimi eventual i punës me dy ndërrime në kopshte mund të sjell kaos dhe se nuk është bërë analizë se sa janë të gatshme të punojnë.

Nga partia opozitare thonë se Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, në periudhën e qeverisë së kaluar ka realizuar anketë e cila ka treguar se nuk ekziston interes për zbatimin e dy ndërrimeve.

“LSDM me planifikimin e zbatimit të punës në dy ndërrime, rrezikon ta përgjysmojë kapacitetin e kopshteve në periudhën kur ka më shumë nevojë për ta dhe më këtë t’i bëjë jofunksionale. Është gënjeshtër e madhe që prej shtatorit kopshtet janë të gatshme të punojnë në dy ndërrime”, tha Marija Jakimovska nga VMRO-DPMNE.

Ajo shtoi se për realizimin e kësaj masa është e nevojshme rritja e buxhetit dhe donacioneve për kopshtet, ndërsa kjo sipas saj, nuk është paraparë me rebalancin e buxhetit për vitin 2017, që u miratua nga Qeveria e re.

Enjoyed this video?
vmro_1501146713-510616
"No Thanks. Please Close This Box!"