Yee: Dhunuesit e 27 prillit të nxirren para drejtësisë

Published on 18-05-2017

Do të bashkëpunojmë me kryetarin e ri të Kuvendit në mbështetje të demokracisë dhe hapërimit të Maqedonisë në rrugëtimin evropian, deklaroi diplomati amerikan Brian Hoyt Yee, raporton REL, përcjell Telegrafi Maqedoni.

 

‘Bëjmë thirrje që tërësisht të hetohen sulmet ndaj deputetëve që vijuan menjëherë pas zgjedhjes së kryetarit të ri të Kuvendit dhe të nxirren para personave të drejtësisë. Tensionet etnike të Ballkanit edhe njëherë kanë filluar të rriten. Dhuna e fundit në Maqedoni për të theksuar problemet e tyre serioze politike. Nacionalizmi në rajon është në rritje’, ka deklaruar Yee, duke paralajmëruar, siç tha, ‘ndikim keqdashës’ të Rusisë, sepse Moska tenton ta pengojë lidhjen e Ballkanit me Perëndimin, duke shfrytëzuar mjetet financiare dhe politike

Enjoyed this video?
download (6)
"No Thanks. Please Close This Box!"