Liria e shtypit nuk duhet të minohet nga masat kundër dezinformimit në lidhje me...

Deklaratë nga komisionerja për të drejtat e njeriut Dunja Mijatović Strazburg, 03 Prill 2020 "Problemet globale me shëndetësinë të shkaktuara nga COVID-19 kërkojnë masa efektive për...

Meritat për NATO i kanë Zaevi dhe Sela, jo ata që e përkrahën 10...

Xhevdet Hajredini Меrita për antarësimin e Maqedonisë në NATO dhe EU kanë, në rradhë të parë, Zaevi dhe Ciprasi. Mbylleni gojën ju që 10 vjet...

Aaah mor Xhafo Ymeri!

Sikur të kishe pasë më shumë nxënës si Albani dhe Stefani! Para disa ditëve duke iu larguar vetmisë së besdisshme isha ngunju në një skaj...

RRETHANA POLITIKE, EKONOMIKE DHE SHOQËRORE NË ITALINË E KOHËS SË DANTES

Shkruan: Xhelal Zejneli Në kohën kur jetoi Danteja, Italia kishte hyrë në rrugën e zhvillimit të marrëdhënieve kapitaliste. Ajo u bë nyjë tregtare e rëndësishme midis...

HAKLAJ: Ngadhënjimi i doktrinës së Ali Ahmetit

Ngadhënjimi i Doktrinës së Ali Ahmetit. Konstruktor i Shtetit të së drejtës, paritetit qytetar, harmonisë ndërfetare, integrimit Euroatlantik të Maqedonisë së Veriut. Maqedonia e Veriut,...

Megjithatë, një elegancë juridike e Gjykatës kushtetuese!

Lirim Begzati Nuk ka nevojë me kryer studime të thelluara juridike për me kuptuar se çka na thotë një dispozitë aq e përfolur sot e...

Përshëndetje mbështetëse deri te qytetarët: Pandeminë ta mposhtim edhe psiqikisht!

Të nderuar qytetarë, tashmë disa javë gjendemi në një situatë të pazakontë dhe të paimagjinushme për secilin nga ne. Gjithë bota mbarë po lufton pandeminë...

Po dojm mu bë kishe po na vjen keq që po ju dënojn, po...

Shkrim nga KIMETE BERISHA, (që i përshtatet realitetit të sotëm edhe në Maqedoni) S’di qysh e spjegon psikologjia, por që popullatës po i kënaqet zemra...

Porosi nga Tetova: Nuk duhet biseduar fare për ndarjen e Kosovës

Po bëhen vite që preokupim parësor i politikës së shqiptarëve është bë çështja e ndarjes së Kosovës....

Virgjili – “Eneida”

Xhelal Zejneli Publie Virgjili Maroni (Publius Vegilius Maro, 70-19 para K.) është poet i madh epik i letërsisë romake. Të dhëna për jetën e tij...

Opinione